Dubai Alışveriş Rehberi

Dubai'de alışverişe çıktığınız da dükkanlara ya da alışveriş merkezine bir kere girdiğiniz zaman daha sonrasında kendinizi durdurmanız imkansız. Görebileceğiniz ayrıntılar sizleri büyüleyecektir. Şüphesiz olarak Dubai'de tatil yapmanız alışverişten önce gelmektedir. Alışveriş demek Dubai demektir diyebiliriz. Dubai'den neler satın alabilirsiniz gitmeden önce bir göz ucuyla bakmanızı öneririm.

Paşminalar

Paşminalar Dubai

Dubaiden satın alabileceğiniz en önemli ürünlerdendir. Güzel ve şık olan Paşmina şallar en başta gelmektedir. Paşmina şalları gelen turistler hediyelik olarak almayı daha çok tercih etmektedirler. %100 ipekten yapılan gerçek kaşmir şalları kaliteli, yumuşak ve kalındır. Ücretleri ise Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi olarak 250 civarındadır. TL cinsinden bakarsak 240 TL'ye denk gelmektedir. Ayrıca bunlardan daha ucuz şallar da bulabilirsiniz. Fiyatları 30 AED'den başlamaktadır. Deira Souk olan yerde çok farklı Paşminalar bulabilirsiniz. Paşmina bulabileceğiniz dükkanlar ve tezgahlar çok fazladır. Özellikleri ise parlaması ve kumaşının kaymıyor olmasıdır.

Kilim ve Halılar

Kilim ve Halılar Dubai

Pers, İran ve Keşmir'den Dubai'ye gelen halılar, alışveriş merkezlerinde ve pazarlarında mutlaka bulunur. Daha çok boyutları küçük olur ve el yapımı kilimlerdir. Bunlarda Dubai'ye özel eşyalar arasına girmektedir. Kısa bir pazarlık yapıp güzel fiyatlar ile satın almanız mümkün. Dubai pazarlarında ise öürülü halıların dışında yüksek kalitede el yapımı çeşitli ürünler bulunur. Dubai'nin lüks olan yerlerinde halıların görüntülerinde de çok fazla değişiklikler görebilirsiniz. Ulusal İran Halıları, Lata's, Al-Jaber galerileri gibi kaliteli olan bazı mağazalar bulunmaktadır. El sanatlarını ve halılarının en iyi haliyle sergilenmelerini sağlamaktadırlar. 

Altın

Dubai Altın Çarşısı

Altın, Dubaili olan kişilerin servet yarışlarına girdikleri tek mücevherdir. Dubai de altın bolluğu çok fazladır. Altının en çok çeşidini ise Sikkat Al Khail Yolu ve civarında bulabilirsiniz. Deira'daki Dubai Altın Çarşısında dünyanın en büyük altın pazarlarından biri olarak kabul edilir. Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan en büyük altın pazarları arasına girmiştir. Şehir daha çok ucuz ve dutyfree mağazalarında daha kaliteli altın takılar sunmaktadır. Altın Çarşısı'na gittiğiniz vakit bütçenize uygun büyük ve küçük altın süsleri bulabilirsiniz. Ayrıca da ideal fiyat istiyorsanız mümkün olduğunca pazarlık yapın. 

Arap Parfümleri

Arap Parfümleri

Arap parfümlerini Dubai de en uygun şekilde alışveriş merkezlerinde ve dükkanlarda bulmanız mümkündür. Çok çeşitte yumuşak ve kalıcı parfümler bulabilirsiniz. Kendinize uygun parfümü bulmanız mümkündür. Oudh ve Bakhoor parfümleri geleneksel bir şekilde Dubaili bayanlar ve erkekler kullanmaktadır. Oudh ve Bakhoor'un kokuları genel olarak '' Dubai Kokuları '' olarak bilinmektedir. Eğer bu parfümleri satın alırsanız eve döndüğünüz de kokuyu aldığınız zaman Dubai gezinizi sizlere her şeyiyle hatırlatacaktır. 

Baharatlar

Dubai Baharat Çarşısı

Arap baharatları oldukça güzel ve kusursuz tatlardır. Arap baharatlarını süper marketlerde kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Ayrıca da pazarlarda, yerel tezgahlarda da bulmanız mümkündür. Deira yakınlarında bulunan Spice Souk, Türkçe anlamı Baharat Çarşısı olan ülkede bulunan en ünlü ve renkli baharat yığınlarının bulunması ile bilinmektedir.

Shisha (Nargile)

Dubai Nargile

Dubai, ilk olarak Shisha barlarıyla ünlüdür. İkinci olaraksa Nargile salonları daha çok bilinmektedir. İçkiyi seven biriyseniz Dubai de bulunan en iyi Shisha lezzetlerini seçmeniz gerekmektedir.

Abaya

Dubai Abaya

Tesettür giyimde de oldukça Dubai tercih edilmektedir. Yolda yürüdüğünüz zaman bile çeşitli tasarımlara sahip olan abayalar sizlere canlı bir manzara sunacaktır. Abayaların en moderni ise sekin dizaynlarıyla Mall of Emirates gibi Dubai'de ünlü olan alışveriş merkezlerinde rahatlıkla bulmanız mümkün. Abiyeden tutun günlük kullanımlara kadar geniş ürünlere sahip olan markalar farklı stilleriyle beraber oldukça göz kamaştırıcı bir hal almıştır.

Otantik Kokular

Dubai Otantik Kokular

Dubai'nin sokaklarında ya da alışveriş merkezlerinde gezerken burnunuza her saniye hoş bir koku geldiğinde şaşırmayın. Bu kokunun adı ise ud olarak biliniyor. Genel olarak parfümlerin ve tütsülerin içerisinde kullanılan koku, Dubai'nin yerlileri çok sevmektedir. İlk önce ağır gelen koku, zamanla içinizi açacak bir hal alacaktır. Her alışveriş merkezinizde karşınıza çıkacaktır. Parfüm dükkanlarında da farklı çeşitlere sahip olabilirsiniz.

Kına

Dubai Kina

Kına bizde de olduğu gibi Arap kültürünün de ayrılmaz bir parçasıdır. Dubai Creek'de bulunan baharat çarşısına gittiğiniz zaman kendin yap kınaları ile karşılaşacaksınız. '' Dubai'den hediyelik ne alınır? '' sorusuna da güzel bir seçenek eklemiş olursunuz. Bu kınalar sevdiklerinize hediye olarak almanız için mükemmel bir hediyedir.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru