Burc el-Arab

Burc el-Arab ''Burj Al Arab'' yani arapça karşılığı olan Arapların kulesi Birleşik Arap emiriliklerinin en lüks otellerinin başında gelir. Otele Dünya’da yelken otel şeklinde de isimlendirilir. Çünkü dışardan bakıldığında adeta bir yelkenli görüntüsüne sahiptir.

Otelin yapımına 1994 yılında başlanmış ve 99 yılına kadar da hizmete geçmemiştir. Otel denizin doldurulması neticesinde oluşturulan bir alanda inşa edilmiş ve dünyanın da ilk 7 yıldızlı oteli olmasıyla ün yapmıştır. Otel dünyada çok fazla bilindiği ve ilklerinde başlangıcı olduğu için gelenler yalnızca konaklama amaçlı değil aynı zamanda gezmek içinde kullanmaktadırlar. Doldurulan denizin üzerinde olduğu ve bir yelken görüntüsünde olduğu için otele dışardan ilk baktığınızda denizde yüzen bir yelkenliyi ima etmektedir. Bu nedenle de özellikle mimari açıdan çok büyük öneme sahiptir.

Otelin inşası sırasında bir takım yöntemler denenerek tasarlanmıştır. Örneğin  ağırlık dengesinin oturtulabilmesi için dış yüzeyde büyük bez parçaları kullanılmıştır. Bu nedenle de gece aydınlatmalar sayesinde burada farklı renk cümbüşleri de oluşturulmuştur.
Otel estetik ve tasarım açısından özel olduğu gibi konaklama ve konfor bakımından da size lüksü yaşatabilecektir. Otel içerisinde yer alan tüm konaklama birimleri klimalı ve bir ev düzeni içerisinde tasarlanmıştır. Ayrıca değerli eşyalarınızı koyabileceğiniz bir oda kasası mevcuttur. Otel içerisinde internet erişimi sınırsız ve iletişim araçlarının tamamı mevcuttur. Duş küvet, jakuzi gibi rahatlık verebilecek olan konforlarda es geçilmemiştir. Hatta  otel içerisinden misafirlerinizin de gelebileceği düşünülerek misafir odaları eklenmiştir. Otelin ortak alanlarında faydalanabileceğiniz bir çok alan vardır örneğin sıcak su havuzu, sauna, spor salonları, tenis sahası, yüzme havuzu küçük büyük, kafeler, dükkanlar, oyun salonları, rüzgar sörfü ve aklınıza gelebilecek her türlü aksiyonu bünyesinde barındırmaktadır.

Otel içerisindeyken ekstra bir talebiniz olursa bunlar için ekstra ödeme yapmak durumundasınız çünkü bunlar otel paket fiyatına ilave edilmez. 
Bir arap ülkesine gitmek istiyorsanız sizin için lüksün, şatafatın ve konforun aynı zamanda zarafetin adresi olan Burc el-Arab otelini rahatlıkla önerebiliriz.

Otel yalnızca ülkemizden değil aynı zamanda Avrupa ve Arap ülkeleri tarafından da her zaman ilgi odağı olmuş ve tatil seçenekleri arasında yer almıştır.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru